A faire
Dormir

Hotel José - Midweek à la mer

Welkom aan Zee

Hotel José mag gerust een kranig oudje genoemd worden. Toch doet niets aan de buiten- en binnenkant van het charmehotel zijn leeftijd vermoeden. Het pand oogt verrassend modern en ook de kamers getuigen van een stijlvolle renovatie met oog voor moderne faciliteiten voor de gasten.

Het familiehotel beschikt over veertig kamers, gaande van voordelige budget basickamers tot ruime suites in het nieuwbouwgedeelte. De suite Eline beschikt over een badkamer aangepast aan de noden voor personen met een beperking.

Voor de Eerste Wereldoorlog was Blankenberge een badplaats voor de beau monde. In deze traditie werd ook Hotel José in het centrum opgericht. Het hotel kreeg pas een facelift.

De lounge is een unieke art decoruimte die de herinneringen aan de beginjaren van het hotel oproept. Hier kunt u een gezelschapsspel spelen, een boek lezen of genieten van een drankje. In het hele hotel is gratis WiFi aanwezig. Het uitgebreid ontbijtbuffet is een lust voor de zintuigen, met het rijke broodassortiment, ontbijtgranen, yoghurt, kazen en beleg.

Kleine honden (tot 10 kg) kunnen op de kamer mits het betalen van een supplement.

Vissersstraat 18 - Blankenberge - +32 50 41 14 21 - info@hotel-jose.be - www.hotel-jose.be

Foto van pier Blankenberge in hotelkamer

Midweek arrangement

 • Wanneer?

De midweek actie is geldig van 1 oktober 2019 tot 31 maart 2020, van zondag tot donderdag, niet in vakanties. Reservatie enkel telefonisch met vermelding van ‘midweek aan zee’.

 • Prijs?

U betaalt 199 euro (2 p. suite), 160 euro (2 p. comfort), 140 euro (2 p. basic) voor drie nachten, excl. ontbijt.

Contacteer Hotel José

Favo lunchadresjes

 • Café Au Lait

Bij Café Au Lait in Blankenberge proef je van een klassieke brasseriekeuken terwijl de kinderen vrolijk kunnen spelen op de binnenspeeltuin. Voor een gezellig koffietje kun je er trouwens ook terecht. Gesloten op dinsdag.

Groet Markt 15, Blankenberge - Meer info 

 • Da Sergio

Da Sergio is een gezellig restaurant in Blankenberge met Italiaanse keuken en een ruime kaart. Liefhebbers van Italiaanse specialiteiten zullen hier hun gading vinden. Gesloten op woensdag en donderdag.

Vissersstraat 58 - Blankenberge - Meer info 

 • Venetien

Het restaurant “ Venitien “, pal op de Zeedijk van Blankenberge, is meer en meer the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Gesloten op maandag en dinsdag.

Zeedijk 15 - Blankenberge - Meer info 

Blankenberge

Favo dineradresjes

 • De Boeie

Gastvrouw Ria ontvangt je op een hartverwarmende manier, Chef Mark verwent je zowel met klassieke als creatieve gerechtjes met een vernieuwende twist. Woensdag en donderdag gesloten.

Molenstraat 26-28, Blankenberge - Meer info 

 • Griffioen

De kunst van gastvrijheid en lekker eten is prioriteit bij de Griffioen. Je ervaart er het plezier van het eten in een ongewone setting. Gesloten op dinsdag, woensdag en donderdag.

Kerkstraat 163 (richting Uitkerke), Blankenberge  - Meer info 

 • 't Sand

In het kleine maar gezellige ’t Sand geniet je van verschillende specialiteiten uit de Frans Belgische keuken. Voor ieder is er wel wat wils op de kaart. Gesloten dinsdag en woensdag.

Bakkersstraat 39, Blankenberge - Meer info 

Favo pitstopadresjes

 • Silversand

Deze modern ingerichte tearoom bestaat al sinds 1974 en bied je de lekkerste wafels en pannenkoeken. Daarnaast kun je nog van vele andere lekkernijen proeven. Gesloten op woensdag en donderdag.

Zeedijk 89, Blankenberge - Meer info 

 • Koetshuis

Een leuk adresje waar je prima kan genieten van een ontbijt, lunch en in de namiddag van pannenkoeken en wafels. 's Middags zijn er lekkere salades en verzorgde snacks. Gesloten op woensdag en donderdag.

Molenstraat 19, Blankenberge - Meer info 

superwafel met aardbeien in Silversand, blankenberge
bowling - wat te doen bij slecht weer? - westhoek - familie - kinderen - Poperinge

Favo indooradresjes

Het Serpentarium op de dijk is een vreemde wereld vol reptielen en amfibieën. Er wonen zo’n 250 verschillende dieren. Weer of geen weer, in ZOO Serpentarium maak je een reis door de mysterieuze wereld van reptielen, spinnen, hagedissen en kikkers. Dagelijks open.

Zin in een romantisch wellnessmoment? Zoek dan de privésauna Kustoase op voor enkele uurtjes pure ontspanning met zijn twee.

Mag het wat actiever? Dan is de Fluo Bowling in Sportland zeker iets voor u. Fun gegarandeerd!

Uitkerkse Polder

Favo outdooradresjes

Wij gaan graag uitwaaien op het prachtige strand en in de duinen van Blankenberge. We doen dan ook altijd de Belgium Pier en het Oosterstaketsel aan. Ook in de jachthaven is er altijd bedrijvigheid, wie weet spot u er wel een zeehondje?

Als we gaan fietsen, passeren we meestal langs het bezoekerscentrum van de Uitkerkse Polder. Deze bijzondere brok natuur met zijn weidse vergezichten brengt instant een rustgevoel. U kan er ook prachtig wandelen tussen het groen.

De wondere waterwereld ontdekken met de kinderen in Sea Life Blankenberge

Favo hotspots

 • Sealife Blankenberge

Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien, beruchte piranha’s, het zeepaardjes kweekprogramma tot een prachtige zeeschildpad met een beperking. Elke dag open van 10u tot 17u.

Koning Albert-I-laan 116, Blankenberge - Meer info

 • Belle Epoque Centrum

In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de vroegere glorie van de belle époque, een periode van ongeveer 1870 tot 1914 waarin de Europese welstellend was. Een interactieve tentoonstelling vertelt een nostalgisch verhaal. Gesloten op maandag.

Elisabethstraat 24, Blankenberge - Meer info

 • Haven Zeebrugge

De haven van Zeebrugge biedt een prachtig panorama waar je uren naar kan kijken. Daarnaast is het ook mogelijk de haven zelf met boot of bus te ontdekken. Of vaar mee naar de Thorntonbank en bezoek het windmolenpark op zee. Ontdek hier enkele vergezichten aan de haven. 

Zweedse Kaai, Zeebrugge - Meer info

profit